Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Sivas Valiliği uyardı: ‘Keneyi hafife almayın’
Sivas Valiliği uyardı: ‘Keneyi hafife almayın’
Göçmen kaçakçısı tutuklandı
Göçmen kaçakçısı tutuklandı
Kût’ül Amâre Zaferi 108’inci yılında
Kût’ül Amâre Zaferi 108’inci yılında
Silah ticareti yapan 4 kişi yakalandı
Silah ticareti yapan 4 kişi yakalandı
Tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı
Tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı
HABERLER>EKONOMİ
5 Nisan 2024 Cuma - 01:42

Erzurum’dan 3 ayda 8.7 milyon dolarlık ihracat

ERZURUM GAZETESİ ÖZEL HABERİDİR - Erzurum’da Mart ayında 2,6 milyon, bu yılın ilk üç ayında 8 milyon 751 bin dolar değerinde ihracat gerçekleştirildi. İlden Şubat döneminde yapılan ihracat bir önceki yıla göre yüzde 124.8 oranında arttı.

Erzurum’dan 3 ayda 8.7 milyon dolarlık ihracat

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Mart 2023 dönemi ihracat verilerini açıkladı. Erzurum’da Mart ayında 2,6 milyon, bu yılın ilk üç ayında 8 milyon 751 bin dolar değerinde ihracat gerçekleştirildi. İlden Şubat döneminde yapılan ihracat bir önceki yıla göre yüzde 124.8 oranında arttı.

KASIM AYI VERİLERİ VE ERZURUM

TİM verilerinde; Mart 2024 döneminde Erzurum’dan 2 milyon 607 bin dolar, KUDAKA istatistik Bölgesi illerinden 6 milyon 961 bin dolar, Kuzeydoğu Anadolu istatistik Bölgesi illerinden 19 milyon 23 bin dolar, Doğu Anadolu Bölgesi illerinden ise 93 milyon 413 bin değerinde ihracat kaydedildiği bildirildi.

3 AYLIK VERİLER VE ERZURUM

TİM verileri üzerinden DOSİAD tarafından yapılan analizlere göre, 2024’ün ilk üç ayında Erzurum’dan 8 milyon 751 bin dolar, KUDAKA istatistik Bölgesi illerinden 19 milyon 417 bin dolar, Kuzeydoğu Anadolu istatistik Bölgesi illerinden 52 milyon 525 bin dolar, Doğu Anadolu Bölgesi illerinden ise 261 milyon 628 milyon değerinde ihracat kaydedildiği bildirildi.

ERZURUM’UN BÖLGESEL PAYI

DOSİAD tarafından TİM verileri üzerinden yapılan değerlendirmede, yılın ilk üç ayında Erzurum’dan gerçekleştirilen ihracat değeri payı KUDAKA istatistik Bölgesi illeri toplamında yüzde 45,06, Kuzeydoğu Anadolu istatistik Bölgesi illeri toplamında yüzde 16,66, Doğu Anadolu Bölgesi illeri toplamında ise yüzde 3,34 olarak hesaplandı.

BÖLGE İLLERİ DAĞILIMI

Ocak – Kasım döneminde Malatya’dan 108,9 milyon, Elazığ’dan 72,9 milyon, Hakkari’den 8,5 milyon, Iğdır’dan 21,6 milyon, Van’dan 9,9 milyon, Erzincan’dan 10,6 milyon, Ağrı’dan 9,9 milyon, Erzurum’dan 8,7 milyon, Muş’tan 5,9 milyon, Bitlis’ten 1,8 milyon, Bingöl’den 730,3 bin, Ardahan’dan 1,3 milyon, Kars’tan 180,2 bin, Tunceli’den 247,8 bin dolarlık ihracat yapıldı.

TÜRKİYE'NİN MART AYI İHRACATI 22 MİLYAR 578 MİLYON DOLAR OLDU

İhracatçı sektörler arasında ilk üç, geçen ay da değişmedi. Otomotiv 3,2 milyar dolar ihracatla mart ayında sektörler arasındaki liderliğini korudu. Kimyevi maddeler 3 milyar dolarla ikinci, hazır giyim konfeksiyon ise 1,6 milyar dolarla üçüncü sırada yer aldı. Birim ihracat değeri ise 1,41 dolar oldu.

Türkiye, mart ayını 22 milyar 578 milyon dolarlık ihracatla tamamladı. Ocak-Mart dönemindeki ihracatta ise 63,7 milyar dolarla tüm zamanların ilk çeyrek rekoru kırıldı.

GÜLTEPE’NİN AÇIKLAMASI

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mustafa Gültepe,  yaptığı yazılı açıklamada ilk iki aydaki rekorların ardından mart ayında ihracatın yüzde 4,1 daraldığını bildirdi.  Mart ayındaki düşüşe rağmen yılın ilk çeyreğini bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 3,6 artıda kapattıklarını vurgulayan Gültepe, şöyle devam etti: “Genel Ticaret Sistemi (GTS) kayıtlarına göre mart ayını 22 milyar 578 milyon dolarlık ihracatla tamamladık. Ocak-Mart dönemindeki ihracatta ise 63,7 milyar dolarla tüm zamanların ilk çeyrek rekorunu kırdık. Geçen ay 8 sektörümüz ihracatını arttırdı. Otomotiv, 3,2 milyar dolarla yine ilk sıradaki yerini korudu. İlk beşteki diğer sektörlerimiz 3 milyar dolarla kimya, 1,6 milyar dolarla hazır giyim, 1,5 milyar dolarla çelik ve 1 milyar 470 milyon dolarla elektrik-elektronik şeklinde sıralandı.

Firmaların merkezini baz alan TİM verilerine göre 81 ilimizden 43'ü ihracatını artırmayı başardı. En fazla ihracat yapan beş ilimiz İstanbul, Kocaeli, Bursa, İzmir ve Ankara oldu. Balıkesir, Edirne, Erzincan ve Kocaeli tarihlerinin en yüksek ihracat değerine ulaştı. Karadeniz, Doğu Anadolu, Akdeniz ve İç Anadolu bölgelerimiz ihracatlarını artırdı. Birim ihracat değerini en çok artıran illerimiz Yalova, Nevşehir ve Isparta, sektörlerimiz ise zeytin ve zeytinyağı, fındık ve kuru meyve oldu. 1.421 firmamız ilk kez ihracat gerçekleştirdi. En çok ihracat yaptığımız ülkeler Almanya, İtalya, ABD, Irak ve Birleşik Krallık şeklinde sıralandı. Özellikle Latin Amerika'ya ihracatta ciddi artış kaydettik. Euro/dolar paritesinin ihracatımıza pozitif etkisi devam ediyor. Geçen ay parite farkı ihracatımıza 161 milyon dolar katkı verdi. Birim ihracat değerimiz ise 1,41 dolar oldu. Ayrıca Hizmet İhracatçıları Birliğimizin çalışmasına göre mart ayında yaklaşık 7,7 milyar dolarlık hizmet ihracatı gerçekleştirdiğimizi tahmin ediyoruz.”

PAZARLARDAKİ RİSKLERDE SINIRLI SEVİYEDE ARTIŞ VAR

Mustafa Gültepe, önemli pazarlarda talebi yaratan koşulları ve risklerin takibini kolaylaştırmak için son iki aydır TİM İhracat Pazar Monitörü'nü (İPM) yayınlamaya başladıklarını hatırlattı. TİM İhracat Talep Endeksi'nin şubat ayında yüzde 0,9 gerilemesine rağmen 100,1 puanda sınırlı iyimserliğini koruduğunu bildiren Gültepe, pazarların risklere karşı direncini ölçen TİM Pazar Dayanıklılık Endeksi'nin de yüzde 0,3 düştüğüne dikkat çekti. TİM Pazar Dayanıklılık Endeksi'nin 99,4 puana gerilediğine dikkat çeken Gültepe, genişleyici para politikası adımlarının gecikmesi ve enflasyonun baskılanamaması nedeniyle pazarlardaki risklerin sınırlı seviyede arttığını vurguladı.

2028'DE 375 MİLYAR DOLARLIK HEDEFİ GEÇECEĞİZ

Güncel gelişmeleri de değerlendiren Gültepe, Türkiye'nin  31 Mart'taki yerel seçimleri büyük birdemokratik olgunlukla tamamladığını söyledi. Gültepe, “Sandıktan çıkan mesajın en iyi şekilde okunup, ekonomimizi güçlendirecek adımların atılacağına inanıyoruz. İhracat Türkiye ekonomisi için lokomotif rolü üstleniyor. Önümüzdeki seçimsiz 4 yıllık dönemin ülkemiz ve ihracatımız açısından en iyi şekilde değerlendirileceğine ve 2028'de mal ihracatında 375, hizmet ihracatında da 200 milyar dolarlık hedefi yakalayıp geçeceğimizi öngörüyoruz” diye konuştu.  

İÇ ANADOLU

Konya’nın ihracatı Mart ayında 309 milyon 746 bin dolar oldu.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Mart ayı ihracat verilerini açıkladı. Mart ayında Konya, Türkiye ihracatından yüzde 1,56 pay alırken, ihracatı yüzde 0,1 artışla 309 milyon 746 bin dolar olarak gerçekleşti. Konya, yılın ilk çeyreğinde ise ihracatını yüzde 6,6 artırarak 851 milyon 307 milyon dolara yükseltti.

İhracat rakamlarını değerlendiren Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk, “Türkiye’nin ihracatı Mart ayında yüzde 4,1 daralırken, Ocak - Mart döneminde yüzde 3,6 artış kaydetmiştir. Konya’nın Mart ayında ihracatı yüzde 0,1 artarak 309,75 milyon dolar, yılın ilk çeyreğinde ise yüzde 6,6 artarak 851,30 milyon dolar olmuştur. Mart ayında Konya, Türkiye ihracatından yüzde 1,56 pay almıştır. İhracat artışında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Şehrimiz ve ülkemizin dış pazarlara daha yüksek oranda ihracat yapması için firmalarımızla işbirliği içinde çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

EGE BÖLGESİ

Denizli’den Mart ayında 383 milyon dolarlık ihracat gerçekleşti

Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Memişoğlu, Denizli’den Mart ayında 383 milyon dolar değerinde ihracat yapıldığını belirtti.

Denizli'nin Mart ayı ihracat rakamlarıyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan DENİB Başkanı Memişoğlu, "Türkiye ihracatçılar Meclisi, Mart ayı ihracat verilerini açıkladı. Verilere göre Türkiye’de Mart ayında yüzde 4,1 oranında azalışla 22 milyar 578 milyon dolar ihracat gerçekleşti. Denizli ihracatı yüzde 7,2 azalışla 383 milyon dolar seviyesinde seyrederken, Denizli İhracatçılar Birliği'nce kayda alınan ihracat yüzde 4,5 azalışla 281 milyon dolar oldu. Mart ayında Denizli’den Fas’a yapılan ihracat yüzde 77, Kolombiya'ya yapılan ihracat yüzde 88, Irak’a yapılan ihracat yüzde 42, Romanya’ya yapılan ihracat yüzde 37 oranında arttı. İngiltere'ye ihracat ise yüzde 18,9 azalışla 44 milyon dolar olarak kaydedildi. Ardından gelen ABD'ye ihracat yüzde 7,8 azalışla 37 milyon dolar olurken, Almanya'ya ihracat ise yüzde 8 azalışla 32 milyon dolar olarak gerçekleşti" dedi.

29 Mart 2024’te son 9 ayın en yüksek günlük ihracat değerine ulaşıldığına dikkat çeken Memişoğlu, "29 Mart 2024 Cuma günü, Denizli’de 37,6 milyon dolarlık ihracat yapıldı. Ulaşılan bu değer, 2024 yılının en yüksek günlük değeri olurken, 23 Haziran 2023’ten bu yana ulaşılan en yüksek günlük ihracat olarak kayıtlara geçti. Mart ayında Denizli ihracatı sektörel bazda ele alındığında; tekstil-konfeksiyon ihracatının yüzde 0,6 azalışla 127 milyon dolar, elektrik-elektronik ihracatının yüzde 16,1 azalışla 67 milyon dolar, demir-demir dışı metaller ihracatının yüzde 4,3 artışla 59 milyon dolar, tarım ihracatının yüzde 0,4 azalışla 31 milyon dolar, madencilik ihracatının ise yüzde 12,7 azalışla 21 milyon dolar olduğunu belirtildi" ifadelerini kullandı.

Mart ayında su ürünleri ve hayvansal mamuller sektörü dikkatleri üzerine çekti

Mart ayı ihracat rakamlarını sektörel olarak değerlendiren Memişoğlu, şu bilgileri paylaştı:

"Denizli’nin su ürünleri ve hayvansal mamuller sektör ihracatı yüzde 10,7 artışla 15,9 milyon dolar, Ocak-Mart döneminde ise yüzde 24,5 artışla 45 milyon dolar olarak gerçekleşti. Diğer yandan mart ayında, deri ve deri mamullerinde sektöründe yaşanan yüzde 30 oranında artış dikkat çekti. Ocak-Mart dönemini kapsayan yılın ilk çeyreği ele alındığında ise Denizli ihracatının yüzde 1,4 oranında artışla 1 milyar 075 milyon dolar değerine ulaştığını kaydedildi"

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Gaziantep, mart ayında gerçekleştirdiği 850 milyon 405 bin dolarlık ihracatla birlikte yılın ilk çeyreğini 2,5 milyar dolarlık ihracatla kapattı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan mart ayı ihracat rakamlarını değerlendiren ve gelecek için umutlu olduklarını belirten Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, “Gaziantep mart ayında 850 milyon 405 bin dolar ihracat gerçekleştirerek Ocak-Mart döneminde 2 milyar 526 milyon 513 bin dolarlık ihracata ulaşmayı başardı. Böylece ihracatımızı 1. çeyrekte de bir önceki yıla göre yüzde 14,5 artırmayı başardık. Bu başarının asıl sahibi ihracatçı üyelerimizi, iş insanlarımızı ve tüm çalışanlarını gönülden kutluyorum. Gaziantep Ticaret Odası olarak hayata geçireceğimiz projelerde ve yürüteceğimiz tüm çalışmalarda üyelerimizin en önemli yol arkadaşı, destekçisi olmaya devam edeceğiz” dedi.

“Pazar ve ürün çeşitliliği bizi daha dirençli kılıyor”

Yılın ilk çeyreğindeki ihracatın sektör ve pazar dağılımını da değerlendiren Yıldırım, Gaziantep’in ürün ve pazar çeşitliliğinin krizlere karşı daha dirençli kıldığını söyledi. Yıldırım, “İlk çeyrekte toplam ihracatımızın 738 milyon 423 bin dolar ile yüzde 29’unu hububat, bakliyat ve yağlı tohumlar sektöründe gerçekleştirdik. Sektörün ihracatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 13,5 arttı. İhracattaki ikinci büyük sektörümüz ise 516 milyon dolar ile halı oldu. Pazarla baktığımızda ise ilk sırada 453 milyon 234 bin dolarlık ihracat ile Irak yer alıyor. İkinci sırada ise 263 milyon 664 bin dolar ile ABD takip yer alıyor. Gaziantep ilk çeyrekte toplam 187 ülke ile ticaret partnerliği yapmış. Dış ticaret dengesi pozitif olan, ihracatın ithalatı karışılama oranı yüzde 148 olan şehrimizin pazar ve ürün çeşitliliği bize esneklik sağlıyor ve dolayısıyla krizler karşısında daha dirençli kılıyor, sektör ve pazar şoklarına karşı kırılganlığımızı azaltıyor” diye konuştu.

“Seçimsiz dönemde ana odak noktamız ekonomi olmalı, ihracat olmalı”

Açıklamasında 31 Mart yerel seçimlerinin tamamlanmasıyla birlikte ana gündem maddesinin ekonomi olması gerektiğinin altını da çizen Yıldırım, “Kısa aralıklarla gerçekleşen genel ve yerel seçimleri nihayet tamamladık. Uzun soluklu bir seçim atmosferi yaşadık. Bu süreçte de ülkemizin ana gündem maddesi seçimler oldu. Çok şükür uzun sürecek bir seçimsiz sürece giriyoruz. Bunu ülkemiz adına önemli bir fırsat olarak değerlendiriyorum. Ana odak noktamız ekonomi olmalı, ihracat olmalı. Şimdi çalışma zamanı, ihracatımızı nasıl artırır, iş insanlarımızın önündeki engelleri nasıl kaldırır, ülke ekonomisine soluk aldıracak, üyelerimizin derdine derman olacak çalışmaları nasıl yaparız bunları düşünme zamanı. Ürettiğinden daha fazla tüketen bir ülke olarak bu durumu nasıl tersine çevirir, dış ticaret fazlası veren bir ülkeye nasıl evriliriz bunları düşünme zamanı. Ekonomi yönetimimiz başta olmak üzere tüm yöneticilerimizden beklentimiz budur. Önümüzde uzun bir yol var” şeklinde konuştu.

ÜNVERDİ MART AYI İHRACAT RAKAMLARINI DEĞERLENDİRDİ

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, mart ayında Gaziantep’ten 850 milyon 406 bin dolarlık ihracat yapıldığını söyledi.

Adnan Ünverdi, kritik bir dönemde üretim, ihracat ve istihdam sağlayan sanayicilerin ülke ekonomisine en büyük katkıyı verdiğini belirterek; üreten, ihracat yapan ve çalışarak bu rakamlara ulaşılmasını sağlayan herkese teşekkür etti.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan mart ayı ihracat rakamlarını değerlendiren Adnan Ünverdi, geçen yılın mart ayına göre bu yılın mart ayında hafta sonu gün sayısının fazla olması sebebiyle 6,6’lık bir azalma görünüyor olsa da yılın ilk çeyreğinde Gaziantep’in ihracatının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 14,5 oranında artışla 2 milyar 526 milyon 513 bin dolara ulaştığını belirtti.

Gaziantep’in aylık ve dönem ihracatında 6’ncı il konumunda olduğunu kaydeden Ünverdi, yerel seçimlerin tamamlanmasıyla birlikte ülkemizin önünde ekonomi adına çok iyi değerlendirilmesi gereken bir süreç olduğunun altını çizdi.

Üretim ve ihracatın ülke kalkınmasının temel unsuru olduğunu dile getiren Ünverdi, “Ekonomik programdan taviz vermeden yüksek enflasyonun önüne geçmek ve bir an önce fiyat istikrarını sağlamak durumundayız. Bunları başardığımızda güven ve yatırım ortamının tesis edilmesiyle oluşacak yeni bir motivasyonla piyasalarda olumlu bir hava esecektir. Üretim ve ihracat ülkemiz kalkınmasının ve büyümesinintemel unsurlarıdır. Bugünkü sorunların çözümü de daha fazla üretim ve daha fazla ihracat ile mümkündür. Bu yönüyle atılacak yeni adımlar ve yapılacak reformlarla üretimden ihracata her alanda katma değeri artırabiliriz. Ülke olarak en büyük sorunlarımızdan olan cari açığı azaltmak ve buna bağlı olarak döviz girdisini artırmak için ihracatımızı büyütmek ve bunun için de teknoloji, yeşil dönüşüm, markalaşma gibi etkenlerle ihracatımızı daha nitelikli hale getirmek zorundayız” diye konuştu.

GAİB MART AYI İHRACAT RAKAMLARINI AÇIKLADI

Mart ayı dış ticaret rakamları Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri’nin yaptığı basın açıklaması ile kamuoyuyla paylaşıldı.

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Fikret Kileci, “Riskleri fırsata çevirme yeteneğimizin marifetiyle son yıllardaki bütün küresel ve bölgesel çalkantılara rağmen sürdürülebilir ihracatı önceleyerek daima büyümeyi hedefleyen ihracat politikamızdan taviz vermiyoruz” dedi.

Mart ayı dış ticaret rakamları Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri’nin yaptığı basın açıklaması ile kamuoyuyla paylaşıldı. Bölgenin Mart ayı ihracatı 973,9 milyon dolar olurken, Gaziantep’in ihracatı ise bu dönemde 850,4 milyon dolar oldu. Gaziantep Mart ayında en çok ihracat yapan 6. il oldu. Yılın ilk çeyreğinde ise bölge ihracatı 2,9 milyar dolar, Gaziantep ihracatı ise 2,5 Milyar dolar oldu. Yılın ilk çeyreğinde toplam 187 ülkeye ihracat yapan Bölgenin ülkelere göre ihracat tablosu incelendiğinde, Irak, ABD, Suriye, Suudi Arabistan, Birleşik Krallık, Almanya, İtalya, Libya ve İsrail ilk sıralarda yer aldı. Bölgedeki diğer illerin Mart ayı ihracat performansı ise şöyle: Kahramanmaraş 92 milyon dolar, Mardin 80 milyon dolar, Malatya 38 milyon dolar, Şanlıurfa 20 milyon dolar, Diyarbakır 8 milyon dolar, Adıyaman 8 milyon dolar, Kilis 7 milyon dolar.

Mart ayı ihracat rakamlarını ve genel dış ticaret rakamlarını değerlendiren GAİB Koordinatör Başkanı Fikret Kileci, “İçinde bulunduğumuz coğrafya güçlü ve istikrarlı bir ekonomiyi gerekli kılıyor. İstikrarlı bir ekonomi sürdürülebilir üretim ve ihracat için zorunluluktur. Çalışmalarımızda ve hedeflerimizde bu bilinç önemli unsurlardan birisidir. Mart ayı ihracat rakamlarında da Bölgemizin, ekonomimize en fazla katkı sağlayan bölgelerden birisi olmaya devam ettiği görülmektedir. İhracatçılar olarak, gerek dünyada gerekse ülkemizdeki ekonomik gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Alternatif planlarımız her zaman hazır durumda. Bununla beraber sürdürülebilirlik ana gündem maddemiz olmaya devam ediyor. Her geçen gün kaynakların tükendiği ve artan dünya nüfusuyla her alanda sınırların zorlandığı bir dünyada, sürdürülebilir üretim ve ekonomi için yeşil üretim kültürünün benimsenmesi kaçınılmaz olmuştur. Bu yüzden, gelecek dönem politikalarımızda Avrupa Yeşil Mutabakatı ve oluşturulması muhtemel diğer çevresel anlaşmaları dikkate alarak üretimi şekillendirmek temel amaçlarımızdan birisi olacaktır” şeklinde konuştu.

 

 

 
Kacır KOSGEB destek verilerini açıkladı
 
Aksun mazbatasını aldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kacır KOSGEB destek verilerini açıkladı
Dünya Bankası ve KOSGEB iş birliğinde yürütülen proje çerçevesinde 6 Şubat'ta ...
EKK kararları açıklandı
Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK), Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında toplandı.
Bolat: 'e-Birliktelik kampanyasını başlatıyoruz'
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, deprem bölgesinin kalkındırılmasına katkı sunmak ...
 
Şimşek TÜFE’yi değerlendirdi
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, açıklanan mart ayı enflasyon rakamına ...
Mart ayı fiyat en’leri belli oldu
Mart ayında fiyat artışı yüzde 21,30 ile orta öğretim ücretlerinde gerçekleşti. ...
Mart ayında yıllık enflasyon yüzde 68,50 oldu
Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) mart ayında yıllık yüzde 68,50, aylık yüzde 3,16 arttı.
 
KUDAKA’dan 13 projeye teknik destek
KUDAKA İstatistik Bölgesinde Ocak – Şubat dönemi proje teknik destek verileri ...
Şimşek: 'Tasarrufu ön planda tutacağız'
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Ana hedefimiz olan enflasyonu ...
Erzurum’dan 2 ayda 13.5 milyon dolarlık dış ticaret
ERZURUM GAZETESİ ÖZEL HABERİDİR - Erzurum’da bu yılın Şubat ayı kapsamında ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri